Nieuws

Zaak doodgestoken Shelley (22) in Ede: dit weten we tot nu toe

De moeder van Shelley heeft iedereen opgeroepen witte rozen mee te nemen voor haar dochter.
De moeder van Shelley heeft iedereen opgeroepen witte rozen mee te nemen voor haar dochter. © Omroep Gelderland
EDE - Familie en vrienden nemen vandaag tijdens de uitvaart afscheid van Shelley Bosch uit Ede. De 22-jarige vrouw werd dinsdagavond 23 juni levenloos in haar woning aangetroffen. Wat is er met Shelley gebeurd? Dit is wat we tot nu toe weten.
De 23-jarige vriend van Shelley zit vast op verdenking van directe betrokkenheid bij haar dood. Ze hadden vanaf december een relatie en woonden sinds een paar weken samen in een flatwoning aan de Jan Th. Tooroplaan.
De omgeving zegt dat de twee een gelukkig stel waren en dat er geen problemen speelden. Toch wijst alles erop dat de man haar op een gewelddadige manier om het leven heeft gebracht. 

Messteken

Op het lichaam van Shelley zijn meerdere messteken aangetroffen. "Ze is toegetakeld als een beest in een slachthuis", stelde haar diep bedroefde moeder, na het zien van het levenloze lichaam van haar enige kind. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels bevestigd dat Shelley is omgekomen door messteken. 
De hoofdverdachte zou bekend hebben verantwoordelijk te zijn voor de dood van Shelley, zo melden bronnen. Zijn advocaat is gevraagd of dat klopt, maar hij wil daar niet op reageren.
De familie van de 23-jarige vriend van Shelley wil niets zeggen over een eventueel motief, maar stelt wel dat van een psychose 'absoluut geen sprake' was. Wat er wel speelde, blijft gissen.

Twee broers

Naast de verdachte werden er bij de bewuste woning ook twee broers uit Ede en Wageningen aangehouden. Eén van hen was een goede vriend van de vriend van Shelley. Maar de broers hebben hoogstwaarschijnlijk niets te maken met haar dood. Twee dagen na het drama in Ede kwamen ze daarom weer op vrije voeten
De verdachte zou één van hen gevraagd hebben naar de flatwoning in Ede te komen om een 'sigaretje te roken'. Toen de man eenmaal bij de woning was aangekomen, heeft hij zijn oudere broer gebeld en 'om hulp gevraagd'. Die is ook naar de woning gekomen en heeft vervolgens 112 gebeld, zo verklaart zijn advocaat. Shelley zou al overleden zijn toen de broers bij de woning aankwamen. 

Crematie

Donderdag wordt Shelley gecremeerd. Haar moeder heeft gevraagd een erehaag voor Shelley te vormen met witte rozen, 'net als bij Lady Diana'.
Shelley wordt 's middags in een zwarte wagen vanaf de Lucas de Kockstraat naar crematorium Slingerbos gebracht.

Zie ook: