Nieuws

Buurt houdt bouw nauwlettend in de gaten

ARNHEM - Het diepste punt van de nieuwbouw van Museum Arnhem wordt binnenkort bereikt. De gemeente en het museum zien dit als een hoogtepunt. Het miljoenenproject heeft heel wat voeten in de aarde gehad.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Buurt houdt bouw nauwlettend in de gaten
In november 2017 sloot het museum voor een grote verbouwing, maar ruim twee jaar gebeurde er niets. Begin dit jaar kon de klus dan eindelijk beginnen. De eerste aanbesteding mislukte, omdat geen enkele aannemer was bereid de klus te klaren voor de 15 miljoen die de gemeente Arnhem er destijds voor had vrijgemaakt.
Uiteindelijk deed de gemeente er 7,5 miljoen euro extra bij, waardoor de verbouwing en uitbreiding van start kon. De verbouwing van het rijksmonument is een ingewikkelde klus. Het pand ligt op een steile helling. Er wordt een techniek gebruikt, die normaal wordt gehanteerd door bruggenbouwers,
"We gaan het overkragende deel van het nieuwe gebouw boven de kelder opbouwen en daarna maar liefst 14 meter uitschuiven tot boven de stuwwal", vertelde aannemer Egbert-Jan Rots daar eerder over. 
De aannemer heeft langs de bouwplaats een speciaal pad aangelegd zodat publiek kan zien wat er op de bouwplaats gebeurt. Die route is vanaf vrijdag open. En trekt meteen belangstellenden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!