Nieuws

West Betuwe gaat soepeler om met huisvesting arbeidsmigranten

© Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - De gemeente West Betuwe staat dit jaar meer toe bij het huisvesten van seizoenarbeiders. De bestaande huisvesting bij de agrarische bedrijven bestaat vaak uit gezamenlijke woonruimten.
Door de coronamaatregelen is volgens de gemeente daarvoor letterlijk en figuurlijk meer ruimte nodig. Bovendien staat de oogst voor de deur.
Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten tijdelijk meer mogelijk te maken. Zo kunnen agrarische ondernemers zorgen voor een veilige woonplek voor de seizoenarbeiders.

Wel spelregels

De regeling is tijdelijk en geldt tot 1 november dit jaar. De agrarische ondernemer dient een voorstel in bij de Omgevingsdienst Rivierenland ODR. Die bekijkt het plan en stemt dit af met de brandweer en de gemeente West Betuwe. Per aanvraag zorgt de gemeente voor maatwerk.
De ODR wil de aanvraag binnen één week afhandelen. Ze geven daarna een gedoogverklaring af die geldt tot 1 november 2020.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!