Nieuws

Dodelijk ongeval N324 door mobieltje achter stuur, zegt OM

De plek van het ongeval.
De plek van het ongeval. © Luuk Merkus / Persbureau Heitink
Een automobilist uit Wijchen heeft woensdag 80 uur werkstraf en 12 maanden rijontzegging, waarvan vier maanden voorwaardelijk, tegen zich horen eisen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Nederasselt. De man zou in september 2018 op de John S Thompsonbrug (N324) bezig zijn geweest met zijn mobiele telefoon en een motorrijder hebben aangereden.
De 31-jarige verdachte heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) onvoorzichtig en onoplettend gereden door achter het stuur handelingen op zijn mobieltje te verrichten. Ook zou hij te hard hebben gereden: 91 km/uur terwijl maximaal 80 is toegestaan.

Tientallen meters meegesleept

De Wijchenaar zou op korte afstand van de motorrijder gereden hebben. Toen het slachtoffer moest remmen, botste de automobilist achter op de motor, zegt het OM. De motorrijder kwam tegen de vangrail aan en belandde onder de auto. Volgens getuigen werd hij tientallen meters meegesleept door de wagen. Hij is overleden aan zijn verwondingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!