Nieuws

Medewerkers fruitbedrijf bezorgd om veiligheid na beschietingen

Politie-onderzoek aan de Saturnushof in Kerkdriel.
Politie-onderzoek aan de Saturnushof in Kerkdriel. © Bart Meesters/MeestersMultiMedia
KERKDRIEL - Medewerkers van fruitbedrijf De Groot in Hedel zijn bezorgd over hun veiligheid. Twee woningen van mensen die betrokken zijn bij het bedrijf zijn dinsdag beschoten. Maandag werd een andere woning in brand gestoken. Ook omwonenden van de panden waarop geschoten is, reageren geschrokken.
De advocaat van het bedrijf zegt dat medewerkers zich zorgen maken. Er is dinsdagmiddag een gesprek geweest tussen medewerkers en de directie over de nieuwe dreigementen in de opzienbarende afpersingszaak. ''Iedereen is geschrokken en bezorgd. Het personeel en de directie zijn daarom dinsdagmiddag samengekomen om de koppen bij elkaar te steken en te bespreken wat er is gebeurd. Maar niemand wilde vervroegd naar huis'', vertelt hij.
Na afloop wilden medewerkers niets kwijt, hen is gevraagd niet met media te praten.

Kogel voor de poort

De politie heeft de beschietingen van de woningen aan de Saturnushof en Hoorzik in Kerkdriel in onderzoek. De kogelgaten zijn vanaf de straat zichtbaar. Bij het huis aan de Saturnushof is er op de deur geschoten, bij de tweede woning zit er een groot gat in het raam.
Omwonenden zijn geschrokken. ''Voor de poort van ons huis lagen de resten van een kogel. Dat is een trieste gewaarwording'', zegt de overbuurman van het beschoten huis. ''Dit verwacht je niet. Het is een rustig, doodlopend straatje, waar nooit iets gebeurd'', vult zijn vrouw aan.
De bewoner werkte volgens een familielid tot voor kort bij het bedreigde fruitbedrijf. ''Ik weet dat hij bij De Groot gewerkt heeft'', vertelt de buurman. ''Maar ik heb gehoord dat hij daar sinds drie of vier weken niet meer werkt.'' 
Bekijk hier de video. De tekst gaat daaronder verder.
Medewerkers fruitbedrijf bezorgd om veiligheid na beschietingen

Opzienbarende afpersingszaak

In de afpersingszaak zouden twee mannen een bedrag van 1,2 miljoen euro van de fruithandel hebben geëist. Het geld diende als compensatie voor verliezen in de drugshandel, die waren ontstaan binnen de drugsmaffia na een onderschepte partij in mei 2019 op het terrein van De Groot in Hedel. 
In januari van dit jaar lag er een handgranaat bij een appartementencomplex in Kerkdriel, waar de zoon van een van de eigenaren van de bedreigde fruithandel woont. Een krantenbezorgster zag het explosief liggen.

Zie ook: