Nieuws

REGIO8 start grensoverschrijdend project

© REGIO8
ULFT - REGIO8 gaat samen met RN7 (Rijk van Nijmegen) en het Duitse Antenne Niederrhein (Kreis Kleve) een nieuw grensoverschrijdend journalistiek project starten. Met een intensieve samenwerking willen de drie lokale omroepen meer aandacht besteden aan het nieuws van over de grens.
"Wij kijken er erg naar uit om onze blik te verruimen", stelt hoofdredacteur Joost Jonker van REGIO8. "De regio is nauw verbonden met onze oosterburen, maar onze nieuwsfocus lag voornamelijk op de gebeurtenissen binnen de Achterhoekse gemeenten. Met dit project gaan we zorgen voor nieuws dat impact heeft op beide kanten van de grens." De drie omroepen en de INTERREG-stuurgroep van Euregio investeren middels cofinanciering 700.000 euro in het tweejarige project, dat op 1 september van start gaat.
De bedoeling is dat de omroepen meerdere keren per week aandacht besteden aan het grensoverschrijdend nieuws. “Reportages in de vorm van tekst met foto´s, video of radio-interviews helpen op journalistiek vlak om de grenzen te laten vervagen”, aldus de Euregio. Om ook aanstormend talent erbij te betrekken, worden stagiaires van verschillende hogescholen erbij betrokken aldus de Euregio: “Dit kunnen studenten van Duitse en Nederlandse hogescholen zijn die samen een euregionale redactie vormen."