Nieuws

Woning Kerkdriel beschoten; mogelijk nieuw dreigement in afpersingszaak

Onderzoek rond de Saturnushof in Kerkdriel.
Onderzoek rond de Saturnushof in Kerkdriel. © Bart Meesters/Meesters Multimedia
KERKDRIEL - De woning van een betrokkene van een afgeperst fruitbedrijf in Hedel is dinsdagmorgen beschoten in Kerkdriel. De schietpartij is mogelijk een nieuw dreigement in een opzienbarende afpersingszaak. De politie heeft de omgeving afgesloten en doet onderzoek.
De woning waar het onderzoek zich afspeelt, staat aan de Saturnushof. Buurtbewoners zeggen dat de politie rond 09.30 uur de straat heeft afgesloten en onderzoek doet. Een bron rond het fruitbedrijf zegt dat er één schot is gelost. De kogel raakte de voordeur van de woning. In de deur is een gat te zien.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Woning Kerkdriel beschoten, mogelijk dreigement in afpersingszaak

Afpersingszaak rond fruitbedrijf

Het gaat volgens de bron om een woning van iemand die betrokken is bij fruitbedrijf De Groot in Hedel, dat al enige tijd wordt afgeperst door criminelen.
Een woordvoerster van de politie kan dit nog niet bevestigen en zegt dat de politie onderzoek doet. De advocaat van het fruitbedrijf laat weten dat er dinsdagmiddag overleg is over het incident.
Burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel wil nog niet op de nieuwe wending reageren en wacht op de uitkomsten van het politie-onderzoek.

Voordeur in brand gestoken

In de gemeente Maasdriel, waar Kerkdriel toe behoort, is het al tijden onrustig. Zo werd maandagmorgen nog de voordeur van een medewerker van De Groot in brand gestoken. 
In de afpersingszaak zouden twee mannen een bedrag van 1,2 miljoen euro van de fruithandel hebben geëist. Het geld diende als compensatie voor verliezen in de drugshandel, die waren ontstaan binnen de drugsmaffia na een onderschepte partij in mei 2019 op het terrein van De Groot in Hedel. 
In januari van dit jaar lag er een handgranaat bij een appartementencomplex in Kerkdriel, waar de zoon van een van de eigenaren van de bedreigde fruithandel woont. Een krantenbezorgster zag het explosief liggen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!