Nieuws

'Shelley is toegetakeld als een beest in een slachthuis'

De vriendin en moeder van Shelley bij haar herdenking.
De vriendin en moeder van Shelley bij haar herdenking. © Omroep Gelderland
EDE - De 22-jarige Shelley uit Ede is door messteken om het leven gebracht. "Ze is toegetakeld als een beest in een slachthuis", zei haar moeder Mariët Bosch maandagavond bij een stille tocht.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Moeder doodgestoken Shelley: 'Ze is toegetakeld als een beest in een slachthuis'
De Edese kwam vorige week om het leven in haar woning aan de Jan Th. Tooroplaan. Tientallen familieleden, vrienden, buren en kennissen van Shelley kwamen maandagavond bijeen tijdens een herdenking voor haar huis. 

'Ze had geen pijn'

Tijdens de bijeenkomst spraken een vriendin en de moeder van Shelley. "Shelley is op een onwaardige manier van haar leven beroofd", zei haar moeder, die zelf naar buiten wil brengen wat er met haar dochter is gebeurd. "Als de politie dat doet, denkt iedereen maar: ach wat erg. Het maakt niet genoeg indruk." 
De politie kon maandagavond niets over de exacte doodsoorzaak van Shelley zeggen.
Haar dochter zag het volgens Mariët niet aankomen. "Ze had geen pijn", vertelde ze tussen de tranen door.
Naar aanleiding van haar overlijden zit haar 23-jarige vriend vast. Twee andere mannen die op de avond van het incident werden aangehouden bij de woning zijn weer op vrije voeten gesteld. Mariët riep bij de herdenking op de twee mannen en familie van de verdachte met rust te laten omdat ze 'hier helemaal niks mee te maken hebben'.

Erehaag met witte rozen

Ook vroeg ze mensen om komende donderdag 'net als bij Lady Diana' een erehaag te vormen met witte rozen. Haar dochter wordt 's middags in een zwarte wagen vanaf de Lucas de Kockstraat naar crematorium Slingerbos gebracht.
Veel mensen hadden maandagavond al een witte roos bij zich. Dat was volgens haar moeder namelijk de wens van Shelley voor als ze zou komen te overlijden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!