Nieuws

Deze restaurantjes gaan na een hoop gedoe weer open

DODEWAARD - Ze stonden er net een paar dagen, twee mini-restaurantjes op het terras van het restaurant van Inno Venhorst in Dodewaard. Onder de glazen prieeltjes past precies één tafel met stoelen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Deze restaurantjes gaan na een hoop gedoe weer open
Begin juni stonden ze op het terras, dat net weer open mocht in verband met de versoepelingen in de coronaregels. Maar na een paar dagen greep de gemeente Neder-Betuwe in en moest Inno ze dichtgooien.
"De gemeente vond het een uitbreiding van mijn terras, terwijl ik sterk ben teruggegaan met het aantal stoelen. En het terras mag niet overdekt zijn en aan drie kanten open", laat de chef-kok en eigenaar Venhorst weten.
"Het is maar hoe je de regels interpreteert", gaat hij verder. Na weken van overleg tot aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aan toe, worden zijn mini restaurantjes nu voorlopig door de gemeente gedoogd. Een aantal weken moest Inno zijn reserveringen afzeggen.

Volgende huisjes worden duurzaam

"We zaten vol", zo vertelt hij. De huidige exemplaren van de prieeltjes worden binnenkort vervangen door duurzamere exemplaren met onder meer zonnecollectoren op het dak.
Venhorst hoopt dat die huisjes voorlopig kunnen blijven staan. "Ik heb dit niet in drie maanden terugverdiend", aldus de restauranteigenaar.