Nieuws

Sloop partycentrum Lara in Loil eindelijk van start

DIDAM - De sloop van partycentrum Lara in Loil is maandag van start gegaan. De brandresten van het ingestorte pand lagen zeven maanden op het afgesloten terrein, omdat de verzekering niet wilde uitbetalen.
“We zijn heel blij”, laat eigenaar Murat Yilmaz weten over de start van de sloopwerkzaamheden. “We hebben hier lang op gewacht.” Eind oktober werd het partycentrum door een hevige brand verwoest. Tot ontsteltenis van eigenaren Murat Yilmaz, Murat Sahingöz en buurtbewoners bleef de sloop van het afgebrande pand uit.
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 
Sloop partycentrum Lara in Loil eindelijk van start

Dwangsom van de baan

De brandresten van het pand lagen al die tijd ook op het erf van buren Herman en Elly Jansen, die inmiddels een beetje gewend waren aan de vreemde situatie. De gemeente Montferland dreigde met een dwangsom van tientallen duizenden euro’s als er niet zou worden begonnen met de sloop. Die is inmiddels van de baan nu de sloopwerkzaamheden zijn begonnen.

'We willen graag weer iets nieuws bouwen'

De Turkse eigenaren weten nog niet hoeveel geld de verzekering uiteindelijk zal uitbetalen. “Wij willen graag weer iets nieuws bouwen, maar of dat gaat lukken is nog niet bekend”, zegt Yilmaz. De sloopwerkzaamheden van het partycentrum zijn waarschijnlijk over twee weken afgerond.

Zie ook: