Nieuws

Voordeur van medewerker afgeperst bedrijf Hedel in brand gestoken

HEDEL - De voordeur van een woning aan de Hondsneststraat in Hedel is in de nacht van zondag op maandag in brand gestoken. In het huis woont een medewerker van fruithandel De Groot. Dat bedrijf was eerder het doelwit van afpersers.
De brand bij het vrijstaande huis werd rond 2.35 uur gemeld. De brandweer kwam daarop ter plaatse om het vuur te blussen. Ook kwam de politie naar de woning. Volgens een correspondent ter plaatse droegen agenten kogelwerende vesten.

Medewerker fruithandel

Burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel, waar Hedel onder valt, bevestigt dat het om een medewerker van de fruithandel gaat. Ook de advocaat van het bedrijf bevestigt dat. Hij wil niet zeggen om wat voor medewerker het gaat: "We houden verder radiostilte. De recherche neemt de zaak hoog op en onderzoekt de zaak."
Radiopresentator Rob Kleijs in gesprek met verslaggever Hans de Herdt:

Drugsmaffia

In de afpersingszaak zouden twee mannen een bedrag van 1,2 miljoen euro van de fruithandel hebben geëist. Het geld diende als compensatie voor verliezen in de drugshandel, die waren ontstaan binnen de drugsmaffia na een onderschepte partij in mei 2019 op het terrein van De Groot in Hedel.
In januari van dit jaar lag er een handgranaat bij een appartementencomplex in Kerkdriel, waar de zoon van een van de eigenaren van de bedreigde fruithandel woont. Een krantenbezorgster zag het explosief liggen.
De politie houdt rekening met brandstichting, maar vindt het te vroeg om een verband te leggen met de eerdere afpersingszaak.

Zie ook: