Nieuws

'Moeder der daklozen' viert 75ste verjaardag in nieuw pand

Tonnie van den Herik.
Tonnie van den Herik. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Daklozenopvang FC Lauwersgracht in Arnhem krijgt een nieuw pand. Dankzij de inzet van Tonnie van den Herik, 'de moeder der Arnhemse daklozen', kunnen daklozen binnenkort weer iedere zondag bijeenkomen in de opvang. Het pand moet nog worden verbouwd, maar Tonnie mocht alvast even een kijkje nemen op haar verjaardag.
Tonnie kijkt keurend rond. Ze schat in of er genoeg ruimte is voor haar 30 'dakloze jongens', zoals ze ze zelf noemt. Ze knikt goedkeurend: 'Dit is groot genoeg, ik ben blij. Toppie!'
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
'Moeder der daklozen' viert 75ste verjaardag in nieuw pand
Het pand aan de Beekstraat is voor de gelegenheid uitbundig versierd met slingers en ballonnen. Er is taart en zelfs de wethouder is er. Het wordt een echt verjaardagspartijtje, want Tonnie is 75 geworden. En dat wordt gevierd door genodigden en enkele daklozen. Tonnie geniet van de aandacht, zeker als er ook nog een 'Lang zal ze leven' wordt gezongen.

Iedere zondagmiddag open

Een nieuwe opvang is hard nodig, vindt de moeder der Arnhemse daklozen. Drie maanden geleden is het oude pand gesloten en is er gezocht naar een nieuwe opvang.
Na een verbouwing kan dit pand maximaal 30 daklozen opvangen. 'Dan gaan we iedere zondagmiddag open', belooft Tonnie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!