Nieuws

Enorme vuurzee verwoest woonboerderij en twee schuren in Almen

De enorme vuurzee in Almen.
De enorme vuurzee in Almen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
ALMEN - Het dorp Almen (gemeente Lochem) is in de nacht van zaterdag op zondag wakker geschrokken van een uitslaande brand in een woonboerderij. De enorme vlammenzee heeft behalve de monumentale woonboerderij ook twee schuren verwoest.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Enorme vuurzee verwoest woonboerderij en twee schuren
De brand aan de Dorpsstraat werd rond 2.20 uur voor het eerst gemeld. Al snel riep de brandweer versterking op, omdat het om een grote brand en een rieten dak ging.
'Het vuur wordt onder meer met drie blusvoertuigen, twee watertankwagens en een hoogwerker bestreden', liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland weten. Van de grote woonboerderij staan alleen nog de muren overeind. 'De bewoners waren op tijd uit de woning, maar ze zijn wel alles kwijt. Ze zijn ondergebracht bij familieleden', liet hij weten.
Ook een van de schuren moet als verloren worden beschouwd. De tweede schuur is flink beschadigd, maar kon nog deels worden gered. Wat er in de schuren lag, kan de woordvoerder nog niet zeggen. Er zaten in ieder geval geen dieren in.

Veel rook

De brand veroorzaakte veel rook. Omwonenden kregen het advies ramen te sluiten, als ze last hadden van de rook. Ook konden ze beter de mechanische ventilatie uitzetten.
De brandweer is nog wel even bezig met nablussen. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Nog enkele beelden van de brand.
De enorme vuurzee in Almen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!