Nieuws

'Kettingrukker' sloeg al zeker twaalf keer toe bij oude vrouwen

Een parelketting.
Een parelketting. © Pxfuel (ter illustratie
HOEVELAKEN - De politie maakt jacht op een zogenaamde 'kettingrukker' die sieraden van oudere vrouwen steelt. De man sloeg al zeker twaalf keer toe, steeds in een andere plaats.
De incidenten vonden sinds afgelopen dinsdag plaats in het oosten van Utrecht en Het Gooi. Ook was het een keer raak in Hoevelaken. Daar werd afgelopen woensdag een vrouw slachtoffer aan de Eiberlaan.

Dezelfde werkwijze

De man sloeg zaterdag opnieuw toe, dit keer in De Bilt. Zijn werkwijze is volgens de politie steeds hetzelfde. Hij rijdt op een scooter langs een fietsende of wandelende vrouw en probeert de sieraden van haar hals te trekken.
De slachtoffers zijn 65-plussers en meestal ouder dan 80 jaar. Zij hebben na het incident vaak last van een zere half of nek en blauwe plekken. Eén vrouw viel op de grond.

Politie heeft haast

'De recherche wil de man zo snel mogelijk oppakken, voordat er ernstige gewonden vallen doordat de man met kracht de sieraden aftrekt', zegt de politie zaterdag. 
Het gaat om een man van 20 tot 30 jaar met een lichte huidskleur, blond haar en een normaal tot gespierd postuur. Wie weet om wie het gaat, iets heeft gezien of camerabeelden heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!