Nieuws

Natuurtalent wint Edese onderwijsprijs 2020!

© Gemeente Ede
EDE - In bijzijn van de 3 genomineerden reikte wethouder Leon Meijer donderdag avond 25 juni 2020 de Edese Onderwijsprijs uit. Normaal gebeurt dit tijdens de Onderwijsdag, maar die ging 18 maart niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus.
Het project ‘Natuurtalent’ van Aeres VMBO en Identity Craft is winnaar van de Edese Onderwijsprijs. De prijs bestaat uit een bokaal en een geldbedrag van 3.000 euro.
Internationale Schakelklas van Het Streek won de tweede prijs van 1.000 euro.
CNS De Triangel won de derde prijs van 500 euro voor hun project ‘Leren van vrede’.
Lovende woorden
De wethouder prees het onderwijspersoneel in Ede. “Sinds de sluiting van de scholen in maart, is het onderwijs van de ene op de andere dag getransformeerd naar afstandsonderwijs. Aan creativiteit en innovatiekracht geen gebrek hier in Ede.
Ook nu de scholen en kinderopvanglocaties weer open zijn, zetten leraren en medewerkers uit de kinderopvang zich elke dag in om het verschil te maken.”
Een onafhankelijke jury koos de winnaars van de Onderwijsprijs uit zeven inzendingen. Deze jury bestond uit o.a. wethouder Leon Meijer en Maartje Krüse, directeur van het Samenwerkingsverband Voortgezet Passend Onderwijs Gelderse Vallei .
Natuurtalent
Het winnende project ‘Natuurtalent’ van Aeres VMBO en Identity craft helpt groepen leerlingen met aandachtspunten en issues thuis en op school in een kort maar intensief traject om een stevige basis van identiteit te ontdekken voor zichzelf. Het programma vindt grotendeels buiten plaats, met praktische werkvormen in de natuur. Dit helpt de jongeren om enthousiast te worden over hun talenten en mogelijkheden voor de toekomst. Ze leren ook om te dealen met de problemen waar zij zich vaak slachtoffer van voelen.