Nieuws

Boze broertjes krijgen een voetbal van de burgemeester

© Twitter Toon van Asseldonk
HATTEM - Burgemeester Toon van Asseldonk van Hattem heeft vrijdag twee jonge jongens beloond met voetballen, omdat ze zich inzetten voor een plaatselijke speeltuin.
Noud en Luuk, 3 en 6 jaar oud, hadden hem een boze brief geschreven. Door een herontwikkeling van het gebied moet de speeltuin mogelijk verdwijnen. 'Hallo burgemeester van gemeente Hattem, Noud en ik zijn heel boos dat u de speeltuin wil afbreken, dat vinden wij niet goed!!! Dan kunnen wij kinderen daar niet meer spelen', schreven ze.

Goed gesprek

'We hebben een goed gesprek gehad en ik heb ze complimenten gemaakt over hun actie en ze een voetbal gegeven, want kinderen moeten buiten spelen nu het weer kan', schrijft Van Asseldonk vrijdag op Twitter.
Er is nog geen beslissing genomen, vult de burgemeester telefonisch aan. 'Maar als de speeltuin moet verdwijnen, komt er wel een speeltuin terug', belooft hij. Volgens hem was het gesprek er vooral om het initiatief van de jonge jongens te belonen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!