Nieuws

Nieuw winkelcentrum Tiel-West bijna open

TIEL - Waar voorheen het verzorgingshuis stond, wordt vanaf 1 juli het winkelcentrum Westlede in Tiel-West geopend. Het nieuwe centrum komt in de plaats van het nabijgelegen winkelcentrum Kwadrant, dat sinds 1971 op de huidige lokaties staat.
"Wij zijn erg blij dat het nieuwe winkelcentrum klaar is. Sommige winkeliers zijn nog druk bezig met het afbouwen van de winkel, maar op 1 juli gaan de deuren van het winkelcentrum alvast open. Het openingsfeest laat nog even op zich wachten, gezien de huidige maatregelen van het RIVM en de aankomende zomervakantie, lijkt het ons goed om ná deze vakantie een mooie opening neer te zetten voor al onze klanten", aldus John Steenbekkers voorzitter van de Winkeliersvereniging.
Het oude winkelcentrum Kwadrant heeft onvoldoende ruimte voor uitbreiding en voor parkeren. Om deze reden is besloten om een nieuw winkelcentrum te ontwikkelen op een nieuwe locatie met meer ruimte en parkeergelegenheid. Zo openen binnenkort onder andere een Jumbo, Aldi en Kruidvat. Boven het winkelcentrum zijn 28 nieuwe appartementen gerealiseerd.
Het oude winkelcentrum zal snel tegen de vlakte gaan. Op uiterlijk 1 augustus moeten alle winkels zijn oververhuisd. De standplaatshouders zullen pas in augustus hun stroomaansluiting krijgen zodat ook zij later open gaan op de nieuwe locatie, tenzij de gemeente vergunning verleend voor een tijdelijke voorziening.