Nieuws

Zoetmulder keeperstrainer De Graafschap

© REGIO8
DOETINCHEM - De Graafschap heeft Robert-Jan Zoetmulder aangetrokken als nieuwe keeperstrainer. Zoetmulder komt over van Roda JC en is ook keeperstrainer van Oranje onder 19 jaar.
"Robert-Jan gaat fulltime bij ons aan de slag als keeperstrainer van het eerste elftal. We zijn tevreden dat de staf voor het nieuwe seizoen rond is", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede. Het contract van Edwin Susebeek, die 26 jaar lang de scepter zwaaide over de keepersafdeling, is niet verlengd. Met de komst van Zoetmulder heeft de Doetinchemse club de technische staf rond. De nieuwe keeperstrainer heeft een contract voor een jaar getekend in Doetinchem.
Hofstede geeft aan dat Susebeek bij de Graafschap betrokken blijft: "Edwin Susebeek blijft verbonden aan De Graafschap en wordt met zijn keepersschool verantwoordelijk voor de bovenbouw van onze jeugdopleiding. We hebben goed naar zijn kwaliteiten gekeken; zijn sterke punten komen nog meer tot zijn recht in het scouten en opleiden van jonge keepers. De afgelopen jaren heeft hij meerdere goede doelmannen opgeleid."