Nieuws

Fysiek lintje uitgereikt aan Montferlandse

© REGIO8
'S-HEERENBERG - Burgemeester Peter de Baat van Montferland heeft vrijdagmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Engelbarts-Harmsen uit 's-Heerenberg. Het is het eerste fysieke lintje dat in de gemeente wordt uitgereikt sinds de uitbraak van de coronacrisis.
De inwoonster van 's-Heerenberg is al sinds 1980 vrijwilligster bij Elver. Daarnaast bezoekt mevrouw Engelbarts-Harmsen, inmiddels zelf 75 jaar oud, al twintig jaar eenzame ouderen als gezelligheidsmaatje. De burgemeester reikte haar voor deze werkzaamheden een lintje uit. Vanwege de nog geldende maatregelen kon hij het lintje niet opspelden, maar overhandigde hij haar de onderscheiding in een doosje. Mevrouw Engelbarts-Harmsen is daarmee de eerste inwoner van Montferland die haar lintje fysiek heeft ontvangen sinds de uitbraak van het coronavirus.
De jaarlijkse Lintjesregen werd eind april namelijk in aangepaste vorm gehouden. De burgemeester feliciteerde de ontvangers via de telefoon. Negen nieuwe leden en een nieuwe ridder in de orde van Oranje Nassau kregen het heugelijke nieuws, maar geen fysiek lintje. Door de versoepeling van de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd, organiseert de gemeente vrijdag 3 juli een bijeenkomst. Hier krijgen de decorandi dan na twee maanden wachten, eindelijk hun onderscheiding.