Nieuws

Geblesseerde Marco van Ginkel tekent nieuw contract bij Chelsea

Van Ginkel (rechts) met Chelsea in actie tegen zijn oude club Vitesse.
Van Ginkel (rechts) met Chelsea in actie tegen zijn oude club Vitesse. © ANP
SCHERPENZEEL - Voetballer Marco van Ginkel uit Scherpenzeel mag bij Chelsea verder werken aan zijn herstel van een kruisbandblessure. De Londense club heeft het contract met de middenvelder, die al meer dan twee jaar niet meer aan voetballen toekwam, met een jaar verlengd.
'Ik ben er trots op dat ik, ondanks het feit dat ik er al zo'n lange tijd uit ben, mijn contract heb kunnen verlengen', zegt Van Ginkel op de website van zijn management Wasserman.

Vertrouwen

Van Ginkel kwam op 6 mei 2018 voor het laatst in actie. De 27-jarige middenvelder was toen als huurling actief voor PSV. 'Er spreekt vertrouwen uit en ondanks dat ik door blessures en wat flinke tegenslagen al een tijdje langs de kant sta, ziet de club het blijkbaar in mij zitten.' 
Chelsea nam Van Ginkel in 2013 over van Vitesse. In Londen werd hij geen vaste waarde: de club verhuurde hem achtereenvolgens aan AC Milan, Stoke City en PSV.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!