Nieuws

Scherpenzeel huurt een adviseur in, maar wie dat is blijft geheim

Vergadering in Scherpenzeel
Vergadering in Scherpenzeel © Omroep Gelderland
SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel gaat een extern adviseur inhuren in de strijd voor zelfstandigheid. Maar wie dat is en wat de adviseur precies gaat doen is niet bekend, ook niet bij de gemeenteraad.
Oppositiepartijen vroegen donderdagavond om opheldering, ze willen geïnformeerd worden: desnoods vertrouwelijk. Wethouder Izaäk van Ekeren wilde daar niet aan tijdens de raadsvergadering. Hij zei dat het delen van zulke informatie het lastiger maakt om de vertrouwelijkheid te handhaven.
De provincie Gelderland wil dat Scherpenzeel heringedeeld wordt met de gemeente Barneveld, dat is tegen het zere been van het Scherpenzeels college. Dat kiest juist voor zelfstandigheid. En die adviseur moet Scherpenzeel helpen in de strijd. Vanuit tactisch oogpunt is het volgens de gemeente niet handig om open en bloot uit te leggen wat je gaat doen. Van Ekeren wil de provincie niet wijzer maken dan ze al zijn.

Bedrag van 50.000 euro

Na de vergadering stelde Van Ekeren dat hij de raad misschien toch wel vertrouwelijk wil informeren. 'Er zijn meer mogelijkheden om ze toch te infomeren. Het zou goed kunnen dat we ze wat breder gaan informeren. Hoe precies weten we nog niet, het is nu net na de vergadering.'
Met het inhuren is 50.000 euro gemoeid.
Wethouder Izaäk van Ekeren over de geheime adviseur: