Nieuws

Jachthuis Sint Hubertus en camping NPDHV weer open per 1 juli

HOENDERLOO - Vanaf woensdag 1 juli a.s. is Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe weer geopend voor rondleidingen. Ook de camping van het Park gaat 1 juli open, daarnaast is het weer mogelijk om deel te nemen aan verschillende kleinschalige activiteiten.
De Hoge Veluwe biedt ruimte en veiligheid
Gedurende de Coronacrisis is het motto van De Hoge Veluwe: ruimte, veiligheid en genieten. Met ruim 5.400 hectare aan bossen, heide, zandverstuivingen en open vlaktes is er binnen het Park voldoende ruimte om de Coronameters in acht te kunnen nemen. Het Park zorgt op grond van een strak Coronaprotocol voor een veilige omgeving om in te recreëren.
Jachthuis 100 jaar
Tijdens de Coronacrisis was het Park genoodzaakt om de deuren van het Jachthuis te sluiten. Inmiddels is het weer mogelijk om -met inachtname van de Coronamaatregelen- rondleidingen te organiseren in dit bijzondere gebouw. In 2020 is het 100 jaar geleden dat de bouw van het voormalige buitenverblijf van Anton en Helene Kröller-Müller werd voltooid. Waar architect Berlage doorgaans van opdrachtgevers enkel de opdracht kreeg voor het ontwerpen van een gebouw, ontwierp hij in het geval van het Jachthuis ook het complete interieur, tot zelfs het bestek aan toe. Ook ontwierp hij de omliggende tuinen en de vijver; het Jachthuis werd daarmee een zogenaamd ‘Gesamtkunstwerk’. Reserveren voor rondleidingen kan via www.hogeveluwe.nl/agenda. De Theekoepel bij het Jachthuis, sinds 2007 ingericht als kiosk, is deze zomer dagelijks geopend.
Kamperen op de natuurcamping
Kampeerders zijn weer van harte welkom op De Hoge Veluwe, vanaf 1 juli is de camping volledig geopend. Er is voldoende ruimte om in alle rust te genieten van de natuur. De camping is te bereiken vanaf ingang Hoenderloo.
Activiteiten
Het activiteitenprogramma wordt langzaam weer opgestart. Zo is het vanaf 1 juli onder andere weer mogelijk om met kleine groepen wandelingen met natuurgidsen te ondernemen. Onder andere de populaire “Hoge Veluwe en WOII” en “De Droom van Helene” langs de graven van het echtpaar Kröller-Müller worden weer georganiseerd. Kijk om te reserveren en voor de volledige agenda op www.hogeveluwe.nl/agenda.
Steun het Park
Vanaf de uitbraak van het Coronavirus werd het Park genoodzaakt om stap voor stap steeds striktere maatregelen te nemen om de Coronacrisis het hoofd te bieden. Het Park kon gelukkig geopend blijven, maar de maatregelen hebben grote gevolgen gehad voor de bezoekersaantallen en dus ook voor de financiële situatie. De Hoge Veluwe is een vrijwel subsidieonafhankelijke organisatie en de bezoeker draagt dus in belangrijke mate bij aan de instandhouding van het Park.
Het Park roept bezoekers en Parkrelaties op om het Park financieel te steunen in deze moeilijke tijd. Kijk op www.hogeveluwe.nl/steunhetpark voor meer informatie.