Nieuws

Man uit Didam moet 30 jaar de cel in voor moord

Onderzoek na de moord.
Onderzoek na de moord. © Omroep West
DIDAM - Een 42-jarige man uit Didam heeft donderdag een lange gevangenisstraf opgelegd gekregen. Hij moet van de rechtbank in Den Haag 30 jaar de cel in voor het vasttapen en doodsteken van een 59-jarige man uit Den Hoorn (Zuid-Holland)
De Didammer werd samen met twee anderen opgepakt nadat zij in februari 2018 een man in Den Hoorn in zijn eigen woning ernstig hadden toegetakeld. Zij bonden de man met tape vast in zijn stoel en staken messen in zijn rug. Ook was de man geschopt en geslagen.
De rechtbank spreekt van een uitzonderlijke gruwelijkheid en wreedheid. De rechter noemde het slachtoffer ook 'een fragiele man met een broze gezondheid.'
De rechter zegt dat de man in zijn woning werd bezocht door mensen die hij kende en vertrouwde en werd vervolgens onverhoeds geconfronteerd met gruwelijk geweld.'
De andere twee verdachten, een 46-jarige vrouw uit Delft en een 21-jarige uit Beverwijk, kregen respectievelijk 15 en 4 jaar cel opgelegd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!