Nieuws

Begin juli duidelijkheid over aanbesteding Keolis

Bussen van Keolis
Bussen van Keolis © ANP
ARNHEM - De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland willen begin juli een oordeel vellen over de aanbesteding van vervoerder Keolis. Bij de aanbesteding is mogelijk fraude gepleegd. De opties zijn om de aanbesteding in te trekken of om dat niet te doen. Het besluit moet op 7 juli vallen.
Het gaat om de aanbesteding van het busvervoer in Overijssel, Flevoland en de Veluwe. Die aanbesteding is 900 miljoen euro waard.
Onlangs bleek dat er bij de aanbestedingen side letters waren. Het ging om clausules in contracten met een Chinese busvervoerder, die clausules werden niet gemeld bij de aanbesteding.

Nog maar een paar maanden

Op dit moment wordt er door juristen uitgezocht wat de consequenties zijn van de onrechtmatigheden. Als de concessie wordt ingetrokken doemen andere problemen op. Dan moet er binnen een paar maanden een noodconcessie worden afgegeven, want Keolis zou in december al starten met het nieuwe busvervoer.
Volgens ambtenaren moet er een gezamenlijk besluit vallen van de drie provincies, het is niet mogelijk om de concessie in Overijssel door te laten gaan en in Gelderland niet.