Nieuws

Vrouwen uitgebuit in prostitutie, Arnhemmer en Tielenaren opgepakt

De vrouwen werden gedwongen tot prostitutie.
De vrouwen werden gedwongen tot prostitutie. © ANP
ARNHEM - De politie Oost-Nederland heeft vijf verdachten opgepakt wegens mensenhandel, gedwongen prostitutie en fraude. Onder de aangehouden personen zijn een 38-jarige Arnhemmer en twee Tielenaren van 42 en 52 jaar oud.
De politie kwam de verdachten op het spoor nadat een vrouwelijk slachtoffer in augustus vorig jaar vluchtte en hulp inschakelde. Samen met een andere vrouw werd zij volgens de politie vier maanden uitgebuit door gedwongen werk in de prostitutie. Dat gebeurde in hotels en woningen in Nederland en onder dreiging van geweld.
De politie kreeg in het onderzoek ook hulp van klanten. Bovendien trokken eigenaren van hotels aan de bel omdat ze waren opgelicht of de boel niet vertrouwden.
De twee andere verdachten zijn 24 en 34 jaar oud en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten nog vast. De Arnhemmer en de Tielenaren zitten na verhoor weer thuis, maar blijven wel verdachten in de zaak.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!