Nieuws

Deze zomer minder of zelfs geen treinen in Geldermalsen

Station Geldermalsen.
Station Geldermalsen. © Google Streetview
GELDERMALSEN - In de zomerweken werkt ProRail aan de sporen en perrons rond station Geldermalsen. Reizigers gaan dat merken, want er rijden door de werkzaamheden minder of zelfs geen treinen tussen 3 juli en 9 augustus.
Station Geldermalsen krijgt een extra perron en een tunnel voor passagiers. Ook vervangt ProRail overwegen door verkeerstunnels. De maatregelen zijn nodig voor het toenemende treinverkeer tussen Amsterdam en Eindhoven.
Reizigers krijgen tijdens de werkzaamheden te maken met langere reistijden van en naar Utrecht, Den Bosch, Tiel en Leerdam. De NS zet waar mogelijk vervangend busvervoer in. Passagiers doen er goed aan hun treinreis te plannen in de reisplanner of de NS-app.
Als de klus bij Geldermalsen achter de rug is, ontstaan ook betere aansluitingen voor treinreizigers richting Tiel. Vooral verbetering van de overstap in Tiel was een belangrijke wens vanuit de regio en de spoorsector.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!