Nieuws

Honderden bijen 'kapen' paal

MEGCHELEN - Honderden bijen hebben maandag een weidepaal in het Achterhoekse Megchelen 'gekaapt' en dat leverde een bijzonder gezicht op. Inmiddels is de zwerm opgehaald door een imker.
'Mijn man zag het als eerste en vertelde dat aan ons. Het was een bijzonder gezicht. Maar je vraagt je wel meteen af: wat nu? Er wandelen ook mensen langs en er zit hier een camping achter', zo vertelt Mirjam Middelbrink.

'Linke soep'

En dus werd er besloten om een imker te bellen. 'Mijn dochter kende gelukkig nog iemand die dat kon. Uiteindelijk waren er twee mannen uit Dinxperlo om ze weg te halen. Die bijen moeten toch een goed thuis hebben. En daarnaast als er kleine kinderen langskomen, of een hond dan is zo'n zwerm ook best wel linke soep', stelt Middelbrink.
Tekst gaat verder na de foto:
© Martine Middelbrink
De bijen zijn nu dus op een veilige plek. 'Al zijn ze overigens niet allemaal weg. Een aantal is bij het weghalen even weggedoken en is nu weer terug op de paal', aldus Middelbrink.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!