Nieuws

Kijk hier op welke plekken je veilig kunt zwemmen

Met warme dagen in aantocht is een frisse duik wel zo lekker.
Met warme dagen in aantocht is een frisse duik wel zo lekker. © Pixabay
DOETINCHEM - Met warme dagen in aantocht wordt het waarschijnlijk drukker op openluchtlocaties waar gezwommen kan worden. Met anderhalve meter afstand tot de handdoek van een ander kan een frisse duik heerlijk verkoeling brengen op het heetst van de dag. Maar is het veilig om bij jou in de buurt het water op te zoeken?
Inspecteurs controleren op bijna negenhonderd zwemlocaties in Nederland regelmatig de kwaliteit van het Nederlandse natuurwater. LocalFocus zette de gegevens van de website zwemwater.nl op een rijtje. Wordt er in Gelderland een waarschuwing of negatief zwemadvies gegeven? Dan wordt deze automatisch aan de onderstaande kaart toegevoegd. Zo ben je altijd op de hoogte van de zwemwaterkwaliteit bij jou in de buurt.

Bacteriën in het water

Bij de controle van het zwemwater wordt gekeken naar de aanwezigheid van bacteriën als intestinale enterokokken (IE) en E. coli. Ook wordt gelet op de algemene veiligheid bij de zwemlocatie en wordt gekeken naar andere soorten vervuiling, zoals blauwalgen.
Op onderstaande kaart is te zien hoe de kwaliteit van het zwemwater beoordeeld is in Gelderland:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!