Nieuws

Ook de jaarmarkten willen weer open, demonstratie in Nijmegen

NIJMEGEN - Na de kermisexploitanten is het nu de beurt aan de organisatoren van jaarmarkten om te demonstreren. In Nijmegen gaan organisatiebureaus van jaarmarkten vandaag in protest omdat zij het niet eerlijk vinden dat jaarmarkten en braderieën nog steeds verboden zijn in het huidige coronabeleid, terwijl weekmarkten wel zijn toegestaan.
Met de demonstratie die om 11.30 op de Goffertweide start, willen de organisatoren bereiken dat er versoepelingen komen voor alle zogeheten marktevents. Zij willen zo hun hoogseizoen proberen te redden.
Luister hier naar verslaggever Sonja Booms die bij de demonstratie was: 
Markten zijn niet per definitie verboden, maar voor jaarmarkten en braderieën is een evenementenvergunning nodig. En die vergunning krijgen ze vaak niet. 
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 
Ook de jaarmarkten willen weer open, demonstratie in Nijmegen

Waarom in Nijmegen?

Er wordt in Nijmegen gedemonstreerd omdat burgemeester Hubert Bruls ook voorzitter van het veiligheidsberaad is. 'Hij speelt een belangrijke rol, omdat gemeenten onze markten moeten toestaan. We willen hem spreken', aldus de organisatie.
Bij de demonstratie mogen 750 demonstranten aanwezig zijn. Zij moeten allemaal anderhalve meter afstand bewaken. 
© Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!