Nieuws

Rob Jetten wordt geen partijleider van D66

Rob Jetten.
Rob Jetten uit Ubbergen wil nu geen partijleider worden van D66. Dat maakt hij zelf bekend op zijn sociale media. Hij schaart zich volledig achter de kandidatuur van Sigrid Kaag. © Omroep Gelderland
UBBERGEN - Rob Jetten uit Ubbergen wil nu geen partijleider worden van D66. Dat maakt hij zelf bekend op zijn sociale media. Hij schaart zich volledig achter de kandidatuur van Sigrid Kaag.
Jetten nam na het vertrek van Alexander Pechtold de D66-fractie over, maar het partijleiderschap vulde hij niet in. Hoewel Jetten daar wel over nadacht, heeft hij nu besloten om het toch niet te doen.
'Ik heb de afgelopen maanden veel met familie, vrienden en collega's gesproken. Die zeiden: doe het gewoon, gooi je in die strijd. Toch ga ik dat niet doen, simpelweg omdat ik denk dat er een betere kandidaat is', legt hij uit.
Dat Jetten nu geen lijsttrekker wordt, betekent niet dat hij de politiek verlaat. 'Ik ga de komende vier jaar met heel veel plezier door in de Tweede Kamer.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!