Nieuws

Jongeren gaan aan de slag bij RegioTV Tiel

RegioTV Tiel spreekt in  ’t Ambtshuis in Kesteren met Robin van Wees, projectleider van Beeldbrengers, een initiatief vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bij Beeldbrengers worden jongeren opgeleid tot mediamaker, waardoor ze relevante vaardigheden opdoen, hun netwerk vergroten en kennismaken met de samenleving. Beeldbrengers schaalt voor deze ‘proeftuin’ op naar de provincie Gelderland. Dit in samenwerking met Omroep Gelderland, dagblad de Gelderlander en Regio TV Tiel.
TIEL - RegioTV Tiel spreekt in  ’t Ambtshuis in Kesteren met Robin van Wees, projectleider van Beeldbrengers, een initiatief vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bij Beeldbrengers worden jongeren opgeleid tot mediamaker, waardoor ze relevante vaardigheden opdoen, hun netwerk vergroten en kennismaken met de samenleving. Beeldbrengers schaalt voor deze ‘proeftuin’ op naar de provincie Gelderland. Dit in samenwerking met Omroep Gelderland, dagblad de Gelderlander en Regio TV Tiel.
De deelnemers (tussen 14 en 24 jaar) gaan mediaproducties maken, zoals reportages, vlogs en mini-docu's. Op deze manier informeren zij andere jongeren en laten zij aan oudere kijkers zien wat leeft in de lokale samenleving. De jongeren krijgen begeleiding van professionele mediacoaches en van journalisten van Omroep Gelderland, de Gelderlander en Regio TV Tiel.

Kijk hier naar het interview: