Nieuws

Eén wolvenwelpje overreden, drie spoorloos

© Pixabay
EPE - Een van de vijf wolvenwelpjes uit een roedel op de Veluwe is in de afgelopen periode doodgereden. Het gaat om een mannelijke welp die nog niet eerder was gezien. Drie andere jonge wolven zijn spoorloos.
Dat heeft Bij12 bekend gemaakt in een rapportage over de periode 1 februari tot 21 mei. Bij 12 doet onderzoek naar de wolven voor de provincies. Te lezen is dat er op de Veluwe twee territoria zijn met wolven. 
Midden op de Veluwe leeft een wolvin nu alleen en op de Noord-Veluwe leeft een roedel waarin vorig jaar welpen zijn geboren. Het is mogelijk dat de wolvin uit die roedel opnieuw drachtig is, maar daar is nog geen bewijs voor. Eén van de vorig jaar geboren wolfjes is dus overreden, één ander leeft nog en drie zijn er spoorloos. Het is vanuit het buitenland bekend dat gemiddeld de helft van de welpen het eerste jaar niet overleeft.

'Bijna een wolvenjong aangereden'

Een inwoner van Tiel denkt zaterdag een bijna-aanrijding met een wolvenjong te hebben meegemaakt. Dit gebeurde iets voor 17.30 uur toen hij vanuit de richting Nunspeet op de Eekterweg bij Vaassen de A50 wilde oprijden. 'Het dier stak de weg over, voor mijn auto langs, op zo'n 40 meter van afslag 26 naar Apeldoorn', zegt Aart Verbeek. 

Van Duitsland, naar Gelderland, naar Luxemburg

De wolf die op 26 maart in Buurmalsen werd gespot tussen de fruitbomen in Buurmalsen en goed werd vastgelegd op camerabeelden is een mannelijke wolf. Duidelijk is dat deze wolf uit Duitsland komt en in Nederland schapen en geiten heeft gedood. Daarna is hij doorgelopen naar Luxemburg, via België. Die wolf heeft zeker vijf grote autowegen overgestoken. 
Bekijk hier de video van de wolf in Buurmalsen:
Eén wolvenwelpje overreden, drie spoorloos
Zie ook:  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!