Nieuws

72 bekeuringen voor automobilisten die brandende hijskraan filmden

Er zijn vrijdag 72 bekeuringen uitgedeeld aan mensen die met hun mobiele telefoon de brandende hijskraan op de A50 probeerden te filmen. Ze deden dit vanuit hun auto en trapten daarbij hard op de rem, laat de politie weten. De bestuurders kunnen een boete van 240 euro tegemoet zien voor het vasthouden van hun telefoon tijdens het rijden. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Er zijn vrijdag 72 bekeuringen uitgedeeld aan mensen die met hun mobiele telefoon de brandende hijskraan op de A50 probeerden te filmen. Ze deden dit vanuit hun auto en trapten daarbij hard op de rem, laat de politie weten. De bestuurders kunnen een boete van 240 euro tegemoet zien voor het vasthouden van hun telefoon tijdens het rijden.
Op de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem vloog vrijdagmiddag een hijskraan in brand. De kraanwagen vatte rond 17.00 uur door nog onbekende oorzaak vlam op de snelweg ter hoogte van Terlet. De herstelwerkzaamheden aan de snelweg duurden de hele nacht.
De hulpdiensten merkten op dat het verkeer aan de andere kant van de weg 'continu massaal op de rem ging'. Hierdoor ontstonden er gevaarlijke situaties. Dit dus omdat mensen de brand wilden filmen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!