Nieuws

Een auto de Spiegelwaal in rijden, dat komt deze man duur te staan

Spiegelwaal.
Met je auto de Spiegelwaal in Nijmegen inrijden om dat vervolgens te filmen. Het leek een 19-jarige man uit Beneden-Leeuwen een goed idee, maar dat idee komt hem nu duur te staan. De politie heeft hem namelijk opgespoord en heeft een proces-verbaal opgesteld. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Met je auto de Spiegelwaal in Nijmegen inrijden om dat vervolgens te filmen. Het leek een 19-jarige man uit Beneden-Leeuwen een goed idee, maar dat idee komt hem nu duur te staan. De politie heeft hem namelijk opgespoord en heeft een proces-verbaal opgesteld.
Het filmpje waarin te zien is dat de auto de Spiegelwaal inrijdt, staat op Dumpert. De politie stelt dat dit voorval al op 2 juni plaatsvond. 'Op 3 juni zijn wij erbij betrokken geraakt. Hebben we de auto opgespoord en vervolgens de identiteit van de verdachte achterhaald. De man krijgt nu een proces-verbaal voor het verontreinigen van het oppervlaktewater. 
De politie wil niet zeggen of ze de man ook daadwerkelijk al gesproken hebben. Daarnaast is nog niet duidelijk of de man ook moet opdraaien voor de kosten van het bergen van de auto. 'Dat is aan de officier van justitie', zo meldt een politiewoordvoerder. 

'Kansloze daad'

De reacties bij videowebsite Dumpert liegen er niet om. Bezoekers vinden de actie maar vreemd. 'Een kansloze daad. En nog sneuer om deze domheid ook nog te delen', zegt iemand.
Iemand anders zegt: 'Ik zal wel een NSB'er zijn, maar ik heb dit toch maar even doorgestuurd naar de Nijmeegse autoriteiten.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!