Nieuws

Ontsnapte pony's zorgen voor commotie

Wie-o-wie is zijn pony's kwijt? Dat vroeg de politie Veluwe-West zich af. Op Facebook wordt een foto gedeeld van twee pony's die aangetroffen zijn aan de Grieteweg in Putten. © Politie Veluwe-West
PUTTEN - Wie-o-wie is zijn pony's kwijt? Dat vroeg de politie Veluwe-West zich af. Op Facebook wordt een foto gedeeld van twee pony's die aangetroffen zijn aan de Grieteweg in Putten.
'Wie weet waar deze pony's in de wei horen?', staat bij de foto geschreven. Op de foto staat een agente die de pony's met een touw aan de hand houdt.
Inmiddels zijn ze weer terug bij hun baasje. Die vertelt: 'Gisteren in de stromende regen heb ik ze op stal gezet, waarschijnlijk is de schuif van het hek helaas niet goed dichtgegaan.' Vanochtend ontdekte ze vrijwel meteen dat de dieren waren gevlogen. 
'Toen ben ik gaan zoeken op de fiets', vertelt de eigenaresse. 'Ik had een vermoeden dat ze naar een ander weitje in de buurt waren gelopen. Daar waren ze niet, en toen ben ik maar verder gaan zoeken in de buurt.'
Kort daarop kreeg ze te horen dat de politie de pony's had gevonden en dat de dienstdoende agente inmiddels wist waar ze heen moesten. 'De agente bracht ze toen bij ons terug. Die vertelde dat ze een heel leuk begin van haar werkdag had gehad'. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!