Nieuws

Tientallen bewoners kunnen voorlopig niet terug na flatbrand in Wageningen

Een opgevangen bewoonster met haar parkiet.
De bewoners van 24 appartementen in de flat in Wageningen waar donderdagavond brand woedde, kunnen voorlopig niet terug naar huis. Dat meldt de brandweer. Er is rook- en waterschade. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - De bewoners van 24 appartementen in de flat in Wageningen waar donderdagavond brand woedde, kunnen voorlopig niet terug naar huis. Dat meldt de brandweer. Er is rook- en waterschade.
Tientallen bewoners zijn opgevangen in het nabijgelegen Theater Junushoff. Volgens de woningstichting worden ze bijgepraat door locoburgemeester Maud Hulshof.
Het vuur zou zijn ontstaan in de galerij van de flat aan de Riemsdijkstraat. Omdat een deel van het gebouw daarna vol rook kwam te staan, moesten zo'n tien bewoners met hoogwerkers en een ladder van hun balkon worden gehaald. Een van hen is met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis gebracht.
In de laatste uren van de avond krijgen bewoners nog gelegenheid even naar binnen te gaan en spullen te pakken die ze mee willen nemen naar een slaapplek elders. Daarbij wordt ook gekeken of bewoners eventueel toch in hun eigen huis kunnen slapen.
Bekijk de video:
Tientallen bewoners kunnen voorlopig niet terug na flatbrand in Wageningen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!