Nieuws

'Ik voorspel echt een zooitje', tennisser Wesley Koolhof twijfelt over deelname aan US Open

Wesley Koolhof.
Tennisser Wesley Koolhof uit Duiven twijfelt over deelname aan de US Open, dat van 31 augustus tot 13 september wordt gehouden. De dubbelspecialist 'staat nog niet te springen' om het seizoen in de Verenigde Staten te hervatten. 'Ik voorspel echt een zooitje', aldus Koolhof (31). © ANP
NEW YORK - Tennisser Wesley Koolhof uit Duiven twijfelt over deelname aan de US Open, dat van 31 augustus tot 13 september wordt gehouden. De dubbelspecialist 'staat nog niet te springen' om het seizoen in de Verenigde Staten te hervatten. 'Ik voorspel echt een zooitje', aldus Koolhof (31).
De nummer 17 van de wereldranglijst voor dubbelspelers zet veel vraagtekens bij de herziene kalender die woensdag door de tennisbond ATP werd bekendgemaakt. Zeker voor wat betreft de US Open heeft hij zijn twijfels.

'Niet eerlijk'

'Titelverdedigers Juan Sebastián Cabal en Robert Farah kunnen bijvoorbeeld hun land niet uit tot en met 1 september. Het zou uiteraard niet eerlijk zijn als zij hun punten van 2019 niet kunnen verdedigen', aldus Koolhof.
'Het is sowieso even afwachten wat er met de punten gaat gebeuren, want dat zal ingewikkeld worden, zeker omdat er maar een select groepje mag spelen op de US Open', zegt Koolhof. Er worden maar 32 koppels toegelaten tot het hoofdtoernooi, waar normaal gesproken 64 duo's worden geaccepteerd.

'Hoop haken en ogen'

'Verder is het bijna onmogelijk om alle toernooien achter elkaar te spelen. In Europa beginnen is voor mij ook een optie, maar dat overleg ik binnenkort met mijn dubbelpartner Nikola Mektic. De nieuwe kalender ziet er op papier allemaal leuk uit, maar er zitten een hoop haken en ogen aan. Want wat als je positief op corona wordt getest in New York? Dan mis je zo de toernooien die daarna volgen. Het gaat een zooitje worden.' 
Na de US Open is er een geïmproviseerd Europees gravelseizoen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!