Nieuws

Wat vind jij: spotgoedkope vliegtickets verbieden?

Wat vind jij: spotgoedkope vliegtickets verbieden?
Voor een prikkie met het vliegtuig naar de zon of op een stedentrip, dat moet afgelopen zijn, vinden D66 en ChristenUnie. Ze pleiten voor een minimumprijs voor vliegtickets. Die mogen niet goedkoper zijn dan 34 euro. De regeringspartijen willen zo voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen na de coronacrisis gaan stunten met prijzen. Wat vind jij daarvan? © ANP
Voor een prikkie met het vliegtuig naar de zon of op een stedentrip, dat moet afgelopen zijn, vinden D66 en ChristenUnie. Ze pleiten voor een minimumprijs voor vliegtickets. Die mogen niet goedkoper zijn dan 34 euro. De regeringspartijen willen zo voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen na de coronacrisis gaan stunten met prijzen. Wat vind jij daarvan?
Op dit moment staan de meeste vliegtuigen aan de grond. Partijen in de Tweede Kamer zijn bang dat straks een grote concurrentieslag gevoerd gaat worden om het behoud van vliegrechten op Schiphol.
'De kans is groot dat maatschappijen na de crisis gaan proberen routes vast te houden', zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte tegen de NOS. 'Om die vliegtuigen te vullen, gaan ze enorm stunten met tickets. Ze gaan ze dumpen ver onder de kostprijs.' Veel vliegen, vooral op korte afstanden, heeft volgens Paternotte grote gevolgen voor het milieu.
D66 en ChristenUnie willen dus niet dat de luchtvaartsector na de crisis weer op de oude voet doorgaat met spotgoedkope vliegtickets. Wat vind jij?
UPDATE: Je kunt niet meer stemmen op deze stelling, deze is gesloten.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!