Nieuws

Steekpartij in asielzoekerscentrum Harderwijk en dat is niet de eerste keer

Opnieuw steekpartij bij asielzoekerscentrum Harderwijk.
Er heeft in de nacht van woensdag op donderdag een steekpartij plaatsgevonden op het asielzoekerscentrum aan de Graaf Ottolaan in Harderwijk. © Damian Ruitenga / NewsUnited
HARDERWIJK - Er heeft in de nacht van woensdag op donderdag een steekpartij plaatsgevonden op het asielzoekerscentrum aan de Graaf Ottolaan in Harderwijk.
Een persoon raakte daarbij gewond door een messteek. De gewonde is overgebracht naar het ziekenhuis. Dat gebeurde onder begeleiding van de politie. 
Het is niet duidelijk of iemand is opgepakt. De politie doet onderzoek.
Eerder deze maand, op 3 juni, was er ook al een steekpartij bij dit asielzoekerscentrum. Een vrouw raakte toen gewond, na een ruzie in de relationele sfeer.

Eerdere incidenten

Exact een jaar geleden, op 17 juni 2019 vond op het terrein van het AZC in Harderwijk ook een steekincident plaats. Daarbij raakten drie mensen gewond. het zorgde toen voor onrust in de buurt. In mei 2018 raakte bij een incident een bewoner van het AZC lichtgewond.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!