Nieuws

Een tocht van ruim 60 kilometer lopen deze militairen en agent vandaag

Militairen en agent lopen kilometers langs monumenten
Vorig jaar liep hij al eens van Normandië naar Arnhem en begin dit jaar liep hij een 450 kilometer lange tocht van Thailand naar Birma. In dat licht valt de tocht die sergeant Emiel Garstenveld donderdag met vier andere militairen en een agent gaat lopen in het niet.
WARNSVELD - Vorig jaar liep hij al eens van Normandië naar Arnhem en begin dit jaar liep hij een 450 kilometer lange tocht van Thailand naar Birma. In dat licht valt de tocht die sergeant Emiel Garstenveld donderdag met vier andere militairen en een agent gaat lopen in het niet.
Zestig kilometer, van Warnsveld langs Apeldoorn, Loenen en Oosterbeek, hebben ze voor de boeg. Toch is het doel volgens Garstenveld net zo belangrijk als die van zijn eerdere tochten. 'Met deze tocht langs vier monumenten willen we mensen bewust maken van het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.'
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Een tocht van ruim 60 kilometer lopen deze militairen en agent vandaag

Alternatief voor afgelaste tochten

Hij besloot andere militairen te benaderen om samen alsnog lopend aandacht te vragen voor de geüniformeerde beroepen. 'Normaal heb je natuurlijk de Vierdaagse, de Airborne Wandeltocht en natuurlijk 4 mei, maar dat ging niet door of werd maar weinig aandacht aan geschonken. Door nu met een groepje te lopen, hopen we daar toch wat aandacht voor te genereren.'
De route begint in Warnsveld bij de Tuin van Bezinning. Daar leggen ze bloemen bij het politie-monument. Tot de avond zullen ze bezig zijn met hun wandeling die de mannen langs een monument in Apeldoorn, het Ereveld in Loenen en de Airborne begraafplaats in Oosterbeek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!