Nieuws

Actie tegen sluiting Hoenderloo College: ouders en medewerkers zijn het zat

Actie tegen sluiting Hoenderloo College.
Ouders en onderwijsmedewerkers van het Hoenderloo College zijn furieus. Pluryn, de werkgever van het Hoenderloo College, sluit de school per 1 augustus dit jaar en er is nog geen akkoord over het personeel. Voor de bonden is de maat vol. 'Na zestien keer onderhandelen over een degelijk sociaal plan is er nog steeds geen oplossing', zegt AOb-rayonbestuurder Philippe Abbing. Om hun woede over de gang van zaken kenbaar te maken demonstreerden ze vrijdagmiddag. © Omroep Gelderland
HOENDERLOO - Ouders en onderwijsmedewerkers van het Hoenderloo College zijn furieus. Pluryn, de werkgever van het Hoenderloo College, sluit de school per 1 augustus dit jaar en er is nog geen akkoord over het personeel. Voor de bonden is de maat vol. 'Na zestien keer onderhandelen over een degelijk sociaal plan is er nog steeds geen oplossing', zegt AOb-rayonbestuurder Philippe Abbing. Om hun woede over de gang van zaken kenbaar te maken demonstreerden ze vrijdagmiddag.
Met de zomervakantie voor de deur is er nu amper tijd om tot een fatsoenlijke overeenkomst te komen. De bonden kunnen niet instemmen met de voorstellen die Pluryn tot nu toe heeft gedaan, omdat die veel slechter zijn dan de van-werk-naar-werk-vergoeding voor de meeste andere werknemers, zeggen zij.
Bekijk hier de reportage over de demonstratie. De tekst gaat eronder verder:
Actie tegen sluiting Hoenderloo College: ouders en medewerkers zijn het zat

Pluryn niet eens met lezing bonden

'Wij herkennen dit niet, we zijn voortdurend in gesprek met de bonden. Het conceptplan ligt er al twee maanden', zegt een woordvoerster van Pluryn in een reactie. 'We snappen de emotie en hebben hier begrip voor. Medewerkers hebben voorrang op werk binnen Pluryn en krijgen drie maandsalarissen bruto als je overstapt naar ander werk.'
'Alles gaat via de regels. Er wordt onder meer in de media bedoeld dan niet onbedoeld onrust gekweekt met een beeld wat niet klopt. Maar er is zeker onrust onder ouders en leerlingen. Het is niet niks, daar wil ik niets van af doen', zegt ze.

Financiële problemen

Het Hoenderloo College en de locatie Deelen zijn de onderwijstak van de Hoenderloo Groep. De zeventig medewerkers zorgen dat de tweehonderd leerlingen, die kampen met verschillende problemen, zoals autisme, speciaal onderwijs krijgen op het Hoenderloo College. Het Hoenderloo College is een van de zeven scholen van Pluryn.
Volgens de woordvoerder van Pluryn worden de school en de internaten in Hoenderloo en Deelen gesloten vanwege financiële problemen, de nieuwe jeugdwet en het feit dat de kwaliteit van zorg langjarig onvoldoende op orde zou zijn. 'Als gevolg van de sluiting van de Hoenderloo Groep sluit ook de school', aldus de woordvoerder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!