Nieuws

Basisschoolkinderen runnen complete wasstraat: 'We hebben 200 euro nodig'

WARNSVELD - Een complete wasstraat voor auto's en fietsen stond er woensdagochtend voor het schoolplein van basischool De Scheperstree in Warnsveld. En dat allemaal voor een musical.
Leerlingen van groep 8 voeren dit jaar een musical op in theater Hanzehof in plaats van op school. Want in het theater kunnen de toeschouwers zich aan de anderhalvemeterregel houden. Maar zo'n theater afhuren kost geld.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Basisschoolkinderen runnen complete wasstraat: 'We hebben 200 euro nodig'

Geld in schepnet

Dus bedachten de bassisschoolleerlingen een eigen inkomstenbron om de kosten te dekken: een heuse wasstraat. De auto's en fietsen stonden woensdagochtend in een lange rij te wachten op een uitgebreide wasbeurt.
De auto laten wassen kost 3,50 euro en een fiets 1,50 euro. Nils zorgde voor de kassa. 'In veertig minuten hebben we al 50 euro opgehaald', vertelt hij, terwijl hij met een schepnet het geld binnenhaalt van de automobilisten en fietsers.

200 euro nodig

De school en een cultuurfonds hebben ook de benodigde centjes voor de musical gegeven, maar de leerlingen wilden zelf ook een bijdrage leveren. Daarom bedachten ze deze wasstraat.
'We hebben ongeveer 200 euro nodig', zegt Nils. Uiteindelijk haalden de leerlingen liefst 275 euro op. Donderdag 9 juli om 18.00 uur voeren ze hun musical op in het Hanzehoftheater, in twee voorstellingen achterelkaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!