Nieuws

Bedrijf in Wezep al acht keer beschoten met katapult, 5000 euro voor gouden tip

Een bedrijf in Wezep is in ruim een jaar tijd al acht keer het doelwit geweest van vernielingen. Al die keren werden ruiten vernield met behulp van een katapult en loden kogeltjes.
WEZEP - Een bedrijf in Wezep is in ruim een jaar tijd al acht keer het doelwit geweest van vernielingen. Al die keren werden ruiten vernield met behulp van een katapult en loden kogeltjes.
De vernielingen bij het bedrijf Scheffer Groep aan de Rondweg begonnen in april vorig jaar. Ook afgelopen april en op 20 mei was het weer raak.
Inmiddels zijn er zo'n vijftig ruiten vernield en is de schade voor het bedrijf al opgelopen tot zeker 50.000 euro. De kosten worden niet meer door de verzekering gedekt. 

Beloning van 5000 euro

Het bedrijf heeft de beloning voor de tip die leidt tot de veroordeling van de daders verder verhoogd. Deze gouden tip leverde eerder 1000 euro op en dat bedrag werd al eens verhoogd tot 2500 euro. Inmiddels is dat 5000 euro.
Op bewakingsbeelden van oktober 2019 is te zien hoe twee mannen met een katapult kogeltjes schieten richting het bedrijfspand. Bij de laatste vernielingen handelde de dader alleen. 
In het programma Bureau GLD is ook al uitgebreid stilgestaan bij de zaak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!