Nieuws

'De Graafschap kan op 375.000 euro aan compensatie rekenen van de KNVB'

'De Graafschap kan op 375.000 euro rekenen aan corona-compensatie'.
De KNVB stelt in totaal anderhalf miljoen euro beschikbaar als compensatie voor de clubs die gedupeerd zijn door het afbreken van de voetbalcompetities als gevolg van de coronacrisis. De Graafschap zou op bijna vier ton kunnen rekenen, dat melden bronnen aan de NOS. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De KNVB stelt in totaal anderhalf miljoen euro beschikbaar als compensatie voor de clubs die gedupeerd zijn door het afbreken van de voetbalcompetities als gevolg van de coronacrisis. De Graafschap zou op bijna vier ton kunnen rekenen, dat melden bronnen aan de NOS.
SC Cambuur, dat als koploper in de eerste divisie op koers was voor promotie, zou 425.000 euro aan compensatie ontvangen. Voor nummer twee De Graafschap is een bedrag van 375.000 euro vastgesteld.
Het gaat bij deze bedragen om een voorstel van de KNVB, waarover donderdag met de clubs wordt gesproken tijdens een algemene ledenvergadering. Dan wordt er ook een definitief besluit genomen.
Cambuur en De Graafschap stapten vorige maand naar de rechter in een poging om alsnog promotie naar de eredivisie af te dwingen. De rechter stelde de clubs echter in het ongelijk. Cambuur en De Graafschap staakten daarop de juridische strijd staakten, in afwachting van financiële compensatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!