Nieuws

Afrit A12 Ede dit weekend dicht

EDE - De toe- en afrit van de A12 aan de zuidkant van Ede zijn komend weekend wegens werkzaamheden afgesloten. Dat meldt de gemeente Ede. Er wordt gewerkt aan een verbinding met de Parklaan, een nieuwe rondweg tussen de Rijksweg (N224) en de A12. © RTV Ede
BENNEKOM - EDE - De toe- en afrit van de A12 aan de zuidkant van Ede zijn komend weekend wegens werkzaamheden afgesloten. Dat meldt de gemeente Ede. Er wordt gewerkt aan een verbinding met de Parklaan, een nieuwe rondweg tussen de Rijksweg (N224) en de A12.

Vrijdagavond 20.00 uur

De werkzaamheden starten vrijdagavond om 20.00 uur en duren tot maandagochtend 5.00 uur. Verkeer van en naar Wageningen blijft gedurende het weekend in beide richtingen mogelijk, maar over één rijstrook.De toe- en afrit van de A12 gaan dus dicht. 'De omleidingsroutes om Ede te bereiken of te verlaten zijn ter plaatse met borden aangegeven', meldt de gemeente.
Dit gaat er veranderen
Aan de zuidkant van Ede wordt de Parklaan verbonden met de A12. Daarvoor moet de huidige toe- en afrit ‘omgeklapt’ worden, aannemer Heijmans Infra BV maakt een nieuwe onderdoorgang.
'Deze tunnel komt onder de nieuwe afrit vanaf Utrecht en toerit naar Arnhem te liggen en zorgt ervoor dat de Maanderdijk bereikbaar blijft in de toekomst. Ook wordt er aan de Doctor Willem Dreeslaan gewerkt om de afslag naar Arnhem te kunnen aanleggen.'
Door de Parklaan zijn woningen op de kazerneterreinen en het Enka-terrein straks beter bereikbaar en ontstaat er een betere verdeling van het verkeer in Ede, stelt de gemeente.
Geschreven door mediapartner Omroep Gelderland
Foto: Pixabay