Nieuws

Er komen meer dan 200 betaalbare woningen in deze populaire wijk

Sfeerimpressie van de plannen.
De gemeente Ede wil 201 sociale huurappartementen bouwen op het Enka-terrein, naast station Ede-Wageningen. Daarmee wordt wonen in de populaire Edese wijk ook mogelijk voor mensen met een wat kleinere portemonnee. © Gemeente Ede
EDE - De gemeente Ede wil 201 sociale huurappartementen bouwen op het Enka-terrein, naast station Ede-Wageningen. Daarmee wordt wonen in de populaire Edese wijk ook mogelijk voor mensen met een wat kleinere portemonnee.
Onder de appartementen komt ruimte voor winkels en andere voorzieningen. Ook is er een paviljoen gepland. De woningen zullen worden aangeboden door woningcorporatie Woonstede. 

Nieuwbouwwijk

Op het het terrein van de voormalige kunstzijdefabriek ENKA  wordt de laatste jaren al volop gebouwd. Waar in de huidige deelgebieden met name grondgebonden koopwoningen staan, komen op deelgebied Spoorzone, juist appartementen. 
Tegenover de sociale huurappartementen zullen waarschijnlijk nog eens 200 appartementen komen. Of dat huur- of koopwoningen worden, is nog onduidelijk.  

Eerste plannen

Dit zijn de eerste plannen, omwonenden kunnen nog zogenoemde zienswijzen indienen. Uiteindelijk moet de gemeenteraad een definitief besluit nemen.
Wanneer het hele project klaar is, is nog niet bekend. 

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.