Nieuws

Parkeerprobleem wordt aangepakt, proef met parkeerschijven

Foto ter illustratie: Pixabay
Winkelcentrum Tarthorst in Wageningen heeft sinds kort gedeeltelijk een blauwe zone. Op die manier wil de gemeente de parkeerplekken-tekort aanpakken.
WAGENINGEN - Winkelcentrum Tarthorst in Wageningen heeft sinds kort gedeeltelijk een blauwe zone. Op die manier wil de gemeente de parkeerplekken-tekort aanpakken.
In 2004 breidde het winkelcentrum flink uit, maar er kwamen geen extra parkeerplaatsen bij. Dat zorgde voor problemen. Omwonenden lieten hun auto's uren staan. Er was geen plek genoeg meer voor bezoekers van de supermarkt en andere winkels. Dat wordt nu aangepakt met een blauwe zone waar iedereen maximaal anderhalf uur gratis kan parkeren. 

Verzoek ondernemers

Een meerderheid van de ondernemers in het winkelcentrum heeft een verzoek bij de gemeente ingediend voor het invoeren van zo’n blauwe zone. 'Omdat hier naast de belangen van de ondernemers ook belangen van bijvoorbeeld bewoners spelen, zijn enkele parkeervakken aangewezen als blauwe zone', vertelt wethouder Peter de Haan. 

Extra fietsenrekken

Naast het invoeren van de proef met de blauwe zone zijn er ook extra stallingsplekken voor fietsen gerealiseerd. 'Om winkelgebieden, die het vaak moeilijk hebben, te stimuleren is het van het grootste belang dat ondernemers goed bereikbaar zijn', stelt de wethouder. 'Daarnaast past het plaatsen van extra fietsenrekken in het fietsvriendelijke beleid van de gemeente.'

Evaluatie

Het instellen van de blauwe zone wordt in de loop van het jaar geëvalueerd. Op basis van de evaluatie wordt duidelijk hoe de blauwe zone functioneert en of de gemeente er mee doorgaat.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.