Nieuws

Gemaskerde mannen maken geld en ketting buit bij woningoverval in Arnhem

Politie bij de overvallen woning.
De drie overvallers die in de nacht van zaterdag op zondag een woning in Arnhem binnendrongen, hebben een geldbedrag en een ketting buitgemaakt. Dat meldt de politie dinsdag. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De drie overvallers die in de nacht van zaterdag op zondag een woning in Arnhem binnendrongen, hebben een geldbedrag en een ketting buitgemaakt. Dat meldt de politie dinsdag.
Het trio sloeg rond 00.45 uur toe bij het rijtjeshuis aan de Ratelaarstraat, waar de achterdeur vanwege de warmte nog openstond. De bewoners waren op dat moment thuis. De vrouw raakte lichtgewond toen ze de mannen wilde wegjagen: ze sneed zichzelf met een keukenmes.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Gemaskerde mannen maken geld en ketting buit bij woningoverval in Arnhem

Bedreigd met wapen

Volgens de politie zijn de bewoners bedreigd met een wapen. De man werd vastgebonden met tape om zijn mond en handen. De daders vonden hun weg naar boven en sloegen daar een kast in, van waaruit ze spaargeld meenamen.
Een buurvrouw die op het lawaai afkwam, schreeuwde door de brievenbus en joeg de overvallers zo weg. Na de overval stapten de mannen in een donkerkleurige personenauto. Ze reden weg in de richting van de Zeegsingel. Een getuige zou hebben gezien dat het om een nieuw model Volkswagen ging, zo bleek dinsdagavond in de tv-uitzending van Opsporing Verzocht.
De daders droegen een bivakmuts en donkere kleding. Vermoedelijk waren ze tussen de 20 en 30 jaar oud. Ze hebben allemaal een slank tot mager postuur. De politie hoopt op tips van getuigen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!