Nieuws

'Best wel heftig', hotelgasten opgeschrikt door brandend invalidebusje in Arnhem

De uitgebrande invalidenbus.
Bij de nieuwe autobrand in Arnhem is in de nacht van maandag op dinsdag een invalidenbusje in vlammen opgegaan. Het busje was van iemand uit Friesland, die in een nabijgelegen hotel overnachtte. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bij de nieuwe autobrand in Arnhem is in de nacht van maandag op dinsdag een invalidenbusje in vlammen opgegaan. Het busje was van iemand uit Friesland, die in een nabijgelegen hotel overnachtte.
De hotelgasten werden vroeg in de ochtend gewekt door de verwoestende autobrand in de Koolstraat. 'Om een uur of vier hoorde ik iets dat leek op een vaatwasser of een wasmachine. In het ganglicht zag ik allemaal knipperend licht, toen dacht ik: huh, wat is hier nou aan de hand?', blikt een vrouw terug.
Toen ze uit het raam keek, zag ze dat er brandweer en politie aanwezig was. 'Toen ik een beetje mijn hoofd schuin hield, zag ik dat er een busje in brand stond. Er kwam heel veel rook vanaf.'

'Mam, mam, wakker worden!'

Ook een andere hotelgast lag te slapen toen de brand woedde. 'Toen hoorde ik ineens mijn dochter roepen: mam, mam, wakker worden!', vertelt de vrouw. Ze vlogen naar het gordijn van de kamer en zagen veel rook.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
'Best wel heftig', hotelgasten opgeschrikt door brandend invalidebusje in Arnhem
Uiteindelijk is het hele busje uitgebrand. 'Echt best wel heftig', zegt een hotelgast.

Reeks branden

Ook buurtbewoners schrikken van de brand. 'Ik fietste net langs en dacht: wow, wat is hier gebeurd?', zegt iemand. 'Een maand geleden was er geloof ik echt elke nacht wel eentje. Nu net weer eentje, verschrikkelijk.'
In mei van dit jaar werd Arnhem geteisterd door autobranden. Zo'n 20 voertuigen gingen toen in vlammen op. Een 39-jarige man en een 42-jarige vrouw zijn aangehouden als verdachten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!