Nieuws

Zomerconcerten Sint-Nicolaaskerk Elburg gaan door ondanks corona

De orgelcommissie van de Sint-Nicolaaskerk in Elburg heeft het ondanks de coronacrisis toch voor elkaar gekregen om zomerconcerten te organiseren. De concerten worden in juli en augustus gehouden. © LOEmedia
ELBURG - De orgelcommissie van de Sint-Nicolaaskerk in Elburg heeft het ondanks de coronacrisis toch voor elkaar gekregen om zomerconcerten te organiseren. De concerten worden in juli en augustus gehouden.
‘Het laten doorgaan van deze concerten was dit jaar niet vanzelfsprekend. Hoewel de afspraken met de organisten wel waren gemaakt, gooide de coronacrisis roet in het eten', laat een commissielid weten. De concerten kunnen nu toch doorgaan door het aantal bezoekers terug te brengen tot maximaal 80. Verder worden maatregelen genomen om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Alleen concertbezoekers die van tevoren hebben gereserveerd mogen naar binnen.

In herinnering aan hoofdorganist

De concerten in juli en augustus worden gehouden in herinnering aan de overleden hoofdorganist van de kerk, Wim Magré. Hij overleed afgelopen november op 57-jarige leeftijd. Er zullen organisten van de Sint-Nicolaaskerk spelen en er komen ook gastspelers. Er gaat op verschillende orgels worden gespeeld. Zo wordt het hoofdorgel uit 1825 bespeeld en ook het koororgel uit 1974. Verder zal er ook nog worden gespeeld op de concertvleugel die Wim Magré heeft nagelaten.
Op 1 juli is het eerste concert met organist Martin Mans. Jurjan Lipke van de Sint-Nicolaaskerk sluit op 26 augustus de reeks van zomerconcerten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!